Monday, June 27, 2011

~Penat Kepala Hotak nak Fikir::Cukup Bulan Gaji Duit Habis~

Assalamualaikmu..:-)
Salam untuk semua..:-)


beshnye kalau duit bersepah-sepah tak habis..huk3


 
Ada orang kata duit bukan segalanya..
tapi dengan keadaan hari ini bagi jue la kan
duit memang segala-galanya..tak payah nak nafikan
la..semuanya bermula dengan duit, apa jeak kena
ada duit, buat pea jea perlukan duit, pendek kata
kalau tak de duit better duk kat umah diam-diam.
Duk umah pun nak kena ada duit,
yela nak makan semua if duk umah pun
tak kan nak berlapar kot..ok..kalau
masak pun la kan, nak beli barang dapur semua..
tak ke pakai duit??duit??duit??ohhh indahnyer
hidup nie andai kuasa duit tak sebesar sekarang..huhuhu


Jue nie termasuk la salah sorang yang memang tak
tercukup duitnyer, gaji jeak, settlekan my ciputet, sewa
umah, api++air semua..ohhh balance sangat sikit
nak menyampai ke gaji next month plak, serasa
keje pun cam tak boleh nak tampung life sekarang
buntu rasanyer, gaji jeak duit terus habis da macam air terjun
da duit mengalir gitu jeak, tak kisahla kan..hutang-hutang
mestila kena setllekan kan, nak bershopping sekarang nie
emmm memang payahla, sebelum ada ciputet dulu
bolehla spare duit untuk shopping, now????berangan jeakla
shopping dalam mimpi jeak yang mampu..huhuhuhu


Pening cam ne nak cari duit lebih
kalau part time pun kan sama jeak, cam
tak berbaloi gak, aishhhh entahla..terasa
sesak nafas bila fikirkan duit yang tak pernah
nak cukup nie..emmmmm letih-letih nak fikir
kadang-kadang tu terasa..ala lantakla malas dah
nak fikir, tapi bila berkaitan dengan duit nie la kan
mana boleh tak fikir, ikut mana pun confirmla
terfikir jugak!!huuuuuu senak kepala hotak ni!!!



 
p/s...indah idup nie andai bergelar jutawan..huuuuuuuuuuuu



teet::ngah serabut kepala hotak, nak cari income lebih cne????

9 comments:

  1. jue x de ape2 kemahiran ke utk tambahkan pendapatan tu...semuanya perlukan duit..he333

    ReplyDelete
  2. yeke rozie...letih kan wet tak pnah nak cukup nie..huk3

    ReplyDelete
  3. damha..kemahiran cne 2???aduiii memang tak pnah cukp wetla letih tau..huk3

    ReplyDelete
  4. kemahiran menjahit ke..buat gubahan ke..solekan ke atau kemahiran yg lain2...he333

    ReplyDelete
  5. skrg sume bnda nk guna duit..kan?
    huhu

    ReplyDelete
  6. btoi2... suma skg ni men duit jew. huk3...

    ReplyDelete
  7. elie..2 la pasal..huk3

    Asma..correct dear..:-(

    damha..hik3..:-)

    alrite nizam..:-)

    ReplyDelete

~Doakan Jue capat kaya and banyak duit yea..muahahahaha~

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~