Tuesday, October 27, 2015

Jalan Hidup

Assalamualaikum..actually tak de idea nak update blog ni...tapi mengenangkan tersangatla rugi if tak de langsung mencoretkan apa-apa..so gagahkan jugak diri ini untuk berceloteh kat sini..Allhamdulillah masih lagi diberi kesihatan yang baik, kehidupan yang bahagia, kerjaya yang boleh dikatakan selesa..sangat-sangat berterima kasih pada Allah Yang Maha ESA.

October hampir ke penghujung, November bakal menjelma..bermakna ak semakin tua..Allahu tanpa sedar umurku akan mencecah 32 tahun..terasa sekejap masa berlalu..terasa tersangat sangat cepat masa berlalu..kita semakin hampir ke penghujung dunia..selalula bertaubat kerana mati itu bila-bila dan tak disangka-sangka.

Terasa seakan lambat masa berlalu, ak menunggu Disember datang, untuk pulang ke desa tercinta.
kerinduan selalu bermain dijiwa, rindu pada emakku, pada kampungku, pada ketenangan di desaku..selagalanyer indah bila bersama keluarga. Sekarang permulaan baru bagi kami, setelah kedai kecik milik kami selesai di renovatekan..lagi hati ini meronta-ronta untuk pulang ke desa. Bisnes kami kembali bermula, bisnes kecik-kecik, mencari rezeki yang halal dan juga redha Allah SWT.
Doakan moga rezeki kami murah dan diberkati-NYA..Ins Sha Allah

Bisnes kecik-kecik moga menjadi permulaan dan terus berkembang..ak cuma punyai masa 3 ke 5 tahun untuk terus bekerjaya, andai dalam tempoh masa tu masih jugak belum ketemu jodohnyer.. telah ak plan utk kembali ke desa, menolong ibuku dalam bisnes kami..Ins Sha Allah moga Allah SWT permudahkan urusan dan jalan hidupku..amin3.. ku ingat kata pepatah..planning itu penting utk hala tuju masa hadapan..tapi kita hanya merancang..ketentuan akhirnyer jugak ditangan ALLAH SWT, berdoa dan terus berdoa..itu adalah cara terbaik untuk segalanya.


                                                   belanja sekeping gambar on last year (December)




Sunday, May 31, 2015

Weekends

Assalamualaikum. .pembuka coretan..semoga hr2 minggu kite sekarang atau future akan lebih terisi dgn perkara2 yg elok..weekends ku..di rumah sje..peberetku..masak2 n makan..so how nk kurus?if weekends jeak..rutin yg sme..Allahu

Now..memang tersgt2 la mlasnyer nk keluar..if nk bli brg pun..Allah..perasaan mlas tu membuak2..kdg2 tgok status mber2 kat fb..insta..mcm2 aktiviti on weekends..jeles..terasa nk buat mcm2 on weekends..tp bile weekends dtg..semua janji2 pd dr sdrik..ilang..lebih senang bermalas malasan di katil bujang..n than bile lapar kedapur msak..ohhhh how boring my weekends..yes its boring for people yg gemar keluar..but for me..its so heaven on that..having a cofee..on9..watching movie..n of coz cooking..thats so really heaven for me!

Subhanallah..bile umo da semakin meningkat ni..da 3 series pun..ht kecik ni..membuak2 nk stay kt tnh tumpah darah..bgku yg berseorangan ni..tiada laun keutamaan selain family..build my own family..time is not yet come..so tumpu what I really have..mg2 ade rezeki lain dtempt lain..yg dekat dgn negeri tercinta..usaha akn dtruskan utk mencarik..ins sha allah..moga Allah permudahkan semuanya..amin3

Saturday, May 30, 2015

Rindu

Allah..sgt lm xhiraukan tmpt ak luahkn segalanya ni..da berabuk bersawang dah..rase rugi xcoretkn pea2 kt cni..bile mlas menguasai diri..pea pun xboleh..kdg2 ade rasa menyesal sbb xcoretkan pea2..sgt lm..klu yg pregnant pun da boleh due dah..huhuhu

7 months with new company..everything happen..everything change..Allhamdulillah bersyukur di atas segala rezeki dari-NYA..moga bertambah2 rezeki di ms hadapan..ins sha allah..amin3..dlm ms lm xupdate ni..da 2 kli balik kg..Allhamdulillah pea yg ak ikrarkn utk kerap blik ke kg..dipermudahkan Allah SWT

Now mak da start berniaga balik..berkebun..keliling umah penuh dgn sayur2..agaknyer da bosan sgtla sbb da biasa keje..da 3 thun berehat xde buat pea..sjak stop keje..g class mengaji sana sini..ajar budak2 mengaji..tb2 balik hr tu mak da mule berkebun balik..balik kali kedua..mak suarakan nak berniaga plak..ilangkan bosan katanya..duduk sje2 dapat jugak duit..bisnes abc jeak..katanyer jiran2 syorkan dia niaga balik..mcm dulu2 ms zaman ak sekolah dulu..ak dbesarkn dgn duit hasil mak berniaga..x mungkin ku lupala segala kenangan tu..so blik hr tu bawak mak g bli segala kelengkapan utk bermula..Allhamdulillah hr2 mak update..murah rezeki..ak seronok..ak bahagia dgr mak bercerita...Allhamdulillah...sehingga umur mak yg sekarang 60 tahun..mak masih sihat..cuma penyakit gatal2 mak jeak yg ade..mg Allah SWT terus memelihara kesihatan mak..amin3

Life ak sekarang keje jea..n than family..xde fokus yg lain..maybe rezeki berjodoh belum ade utkku..nevermind..ak happy dgn my life now..tp now..ak tgah mencari keje baru..area kuantan atau my hometown..atleast dekat skit utk ak pulang ke kg jenguk mak..now dri kl..6jam..drive alone..so tired...da de beberapa resume ak anto..hope ade rezeki baru..ins sha allah..amin3..if teman2 tau ade kekosongan..boleh inform jue yea..thanks..mg Allah SWT merahmati kite semua

Sunday, December 7, 2014

Throwback ulangtahun

Assalamualaikum..end of month year 2014..Ya Allah sekejap sungguh ms berlalu..terasa baru lg celebrate ulangthun..terasa rugi andai masa yg ada x digunakn dgn sebaik2nya..moga tahun mendatang..akan lebih rezeki yg datang..mg Allah SWT kabulkan apa yg sgt2 ak inginkan..moga segala yg dinanti dan diharapkan akan dapat ak kecapi..moga tahun mendatang segalanya akan berubah..ins sha allah..amin3..

Rasanya xpnah celebrate besday sdrik sepnjg idup ni..wishes dr family..sahabat2 tersyg..adalah perkara wajib..sejak di KL ni..compny yg jue keje sebelum ni n skrg..praktikkan to celebrate staff besday..Allhamdulillah its nice right..terasa diri n keje kita dihargai..sedikit pic for my memory thrully..my cake was amazing!yum3!!

Saturday, November 29, 2014

Throwback Farewell

Assalamualaikum..bulan october 2014 last ak di Pan Asia..dapatla 2 farewell..satu dari company..satu dari sahabat2 tersyg..Allhamdulillah terasa dihargai..selama satu setengah tahun kat sana..mcm2 ak pelajari bidang freight forwarder ni..Allhamdulillah walaupun xtau sepenuhnyer..sekurang-kurangnyer bnyk ilmu yg ak perolehi..syukur sgt2..mg ditempt baru nanti lebih bnyk yg ak dpt pelajari..ins sha allah..amin3..hanya photo akn dijdikan kenangan masa lalu..sgt rugi kalau tidak diabadikan.

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~