Friday, November 22, 2013

~Hanya Mimpi~

Assalamualaikum..:-)


Dalam dua tiga hari nie..jiwa seakan tidak ak faham..kenapa terlalu ingatkan dia..satu ketika..sgt ku berharap..dia kembali padaku..tapi semua tu hanyalah mimpi..kenapa..mimpi jugak yg ingin ak kejar..kenapa mimpi itu jugak yg ak harapkan..hati..cukup-cukup ak tak faham..kenapa..cuma yg ak tau..ak sangat-sangat rindukan dia..entahla..ak sendiri pun tak faham kenapa dan untuk apa..ohhh Allah..kuatkan hatiku..dan tunjukkanla ak sesuatu.







p/s::sangat sakit merindu pada yang tiada lagi sayangnyer untuk kita

Friday, November 15, 2013

~My Day~

Assalamualaikum..:-)


Ahad minggu lepas 10hb November makin bertambah usiaku..Allhamdulillah masih Allah SWT panjangkan umur..masih diberi kesihatan yang baik..masih diberi peluang untuk perbaiki diri..masih terasa sayangnyer Allah pd diri ini..da diusia begini..tak de la nak raikan beria..just hangout dengan member..dia belanja movie and cake chumel for me..terasa sangat dihargai..thanks dear..may Allah bless u always.

Monday 11hb November opis pun de buat suprise party untuk ak dengan srg lagi colleague..we sharing celebrate but not time were born. My wishlist..emmm tak de la banyak pun..cuma ak harap..ak akan jadi lebih baik dari hari ke hari..and moga ak dapat membahagiakan ibuku dan adikku..dunia dan akhirat..moga Allah temukan ak dengan seseorang yang boleh menemaniku..dunia dan akhirat..InsyaAllah..amin3















p/s::tgu ujung bulan..tak sabar pulang ke kampung tercinta..indu mak!!!

Monday, November 11, 2013

~Paintball~

Assalamualaikum..:-)


Sabtu 9/11/2013 bertempat di sungai ramal, Kajang..team part time telah mengadakan aktiviti lasak..PAINTBALL..pehhhh sangat besh..sangat teruja..tak sabar nak shootinggggggggggg...hik3.

Ramai jugak kami pada hari tu..dalam 10 team..1 team 5org..Nama team ak SILENT EAGLE..kununnyer helang yang datang terkam senyap-senyapla nie..nie salah seorang ahli kami yang bagi nama..layankan jeakla..bunyi sodap kan..dalam team ak..de dua orang askar..so boleh bayangla kan..macam mana kami main..4 games kami menang berturut-turut..games ke-5 lawan teams leader sekali kalah sudah..so dapatla tempat ke-4..cukuplah kan..pengalaman main tu penting..so kami menang 4 games..kalah 2 games..moh layan pic yg sempat di snap..:-)




                                   2 of them is my leader..dua-dua encem boy..:-)






p/s::enjoy sangatttt main..sampai peha da berbekas cam orang berbekam..lebam bulat..penangan peluru paintball..sakit dan pedih..huuuuuuuuuuuuu

Thursday, November 7, 2013

~Karok~

Assalamualaikum..:-)


Malam semalam after keje (part time) sempat lagi p mam kat bukit ampang and after to p karok (karoake). Sangat lama da tak karok enjoy-enjoy nie semua..before nie my life was so bored. Bila terfikir..seorang yang sangat membosankan rutin harian ak before nie..tapi ni la idup..tak selamanya kita perlu duduk di tempat lama tanpa membuat apa-apa kan..Allhamdulillah akhirnyer idup ak dipenuhi dengan benda-benda yang berfaedah sekarang nie..sangat-sangat BERSYUKUR.

Dalam tak nak p karok..dalam tak pandai melontarkan suara..cewahhhh sempat jugakla ak bantai dua buah lagu..dalam mulut ternganga-nganga menguap..aircond plak tahap tak boleh blah sejuknyer..da full black ak wearing pun still tak boleh mengurangkan rasa sejuk..sampai terketar-ketar..sempat gakla ak layan lagu peberet kalau p karok.

Kul 1 pagi keluar dari karok terus balik rumah..tido pun sekarang cukup tak cukup jeak..tak pe..permulaan kena la berkorban sikit..berkorban segala..malam nie ada bedminton pulak..memang tak de masa untuk lepak-lepak rumah layan tv cam dolu-dolu..sekarang full activity..dengan keje full time..pastu kejar part time plak..sambil-sambil curi masa untuk releaskan tension dengan happy-happy program..layan movie..main bowling..main badminton..hangout kejap-kejap dgn member-member..betul-betul penuh..terisi dengan pelbagai perkara..sangat bagus untuk diri aku..Allhamdulillah.






p/s::menikmati pelbagai perkara dalam satu masa..sangat seronok dan mencabar diri!!!

Monday, November 4, 2013

~Takut~

Assalamualaikum..:-)


Tiada lagi istilah malas dalam hidup ak sekarang..fokus apa yang ingin ak capai sebelum tahun 2013 pergi tinggalkan ak..ak sanggup berjuang bermati-matian selama 2 bulan ni..untuk kejar apa yang ak ingin dan impikan..InsyaAllah.

Kenapa perlu takut??kenapa perlu takut untuk melangkah dan mencuba??selagi kita tak mencuba..kita tak kan tau hasilnyer..kenapa perlu takut??kenapa berfikiran negatif??kenapa tidak positif??kenapa perlu takut akan apa yang belum kita cuba??kenapa kita tidak cuba dulu baru fikir akan takutnyer..sebab??orang yg betul-betul mind set nyer bagus jeak..yang berani untuk melangkah baru berfikir..sebab..kita manusia..memang akan suka fikirkan hasilnyer..tapi maaf cakapla..selalunya duk fikir yang negatif..so cam ne kita nak berjaya..

If kita takut untuk memulakan sesuatu..tidak ada yang berjaya dalam masa sehari dua..xkan ada yang memulakan langkah hari nie terus berjaya..pasti ada onak dan duri..pasti ada liku-liku yang harus ditempuh..tapi..biar kita jatuh tersungkur..asalkan kita berani mencuba..bukan kita hanya..berfikir..tanpa melakukan apa-apa..sangat-sangat rugi..menjadi seorang yang berfikiran negatif dan takut untuk memulakan.

Dulu..ak salah seorang yg sangat takut..takut untuk memulakan langkah..selalu fikir dulu sebelum buat..memang kita wajib fikir dulu sebelum mulakan apa saja tindakan..apa saja keputusan..tapi ak..selalu fikir buruknyer..selalu bersikap negatif..sehinggalah ak hadir pada satu tempat..yang mampu mengubah cara fikir ak selama ni..mampu menjadikan ak seorang yang berfikiran positif..seorang yang berani memulakan langkah..seseorang yang berani mengambil langkah mula untuk menjadikan apa yang ak impikan selama ini..menjadi sebuah KENYATAAN..

Dan ak sangat2 berterima kasih..kerana hadirnya ak disitu..ak nampak apa jalan hidup ak..ak nampak siapa ak di masa depan..selama ni..ak cuma menghitung..kdg2 tak tefikir lgsg..siapa ak nanti di masa depan..sebab ak takut..sgt takut untuk mencuba dan memulakan langkah.


Ak sangat-sangat hargai ruang dan peluang ini..yang ALLAH SWT tunjukkan pada ak..untuk ak lalui sebuah perjuangan mengubah nasib diri dan masa depanku..moga peluang ini tidak ak sia-siakan..InsyaAllah..terima kasih yang tidak terhingga kerana mereka nampak akan kelebihanku..moga segalanya ak dapat balas dengan kejayaanku..target2..mesti achive..InsyaAllah!!!







p/s::percayalah..peluang tidak selalu datang..sekali datang..tolongla HARGAINYER..kerana..tidak semua
yg dapat merasai satu peluang..PERCAYALAH!! Trust yourself..and be POSITIF!!!





~SALAM MAAL HIJRAH~

Friday, November 1, 2013

~Kenyataan & Pilihanku~

Assalamualaikum..:-)


Bukan maksudku...cuma untuk apa lagi kan??kita masing-masing dah ada jalan hidup kita sendiri..kita yang memilih untuk mengakhirinya...serasanya tidak perlu lagi any connection between us..sy selalu doakan awak bahagia..even bukan dengan sy sekalipun..awk tetap yang terindah dalam hidup sy..itu sy memang tak nafikan..thanks masih contact sy..tp sebaiknya..tidak lg selepas ni..coz kisah kita da lama tamat..saya da lama tutup buku..sy da lama dulu maafkan awk..

Cuma sesekali terasa kecewa dtg menganggu tapi tu semua adat..mn de perpisahan yg tak menyakitkan..walau mcm mana sekalipun cara berpisah..luka tu tetap ada..moga kita berdua akan bahagia even tidak ditakdirkan utk bersama..now just my new story..

MAAF..bukan maksud saya..cuma bg saya...lebih baik begini..thanks still bertanya khabar even sesekali..its ok..thanks jugak tanyakan perihal mak sy..sgt sy hargai..awk memang adalah dari yg terbaik..itu sy xnafikan jugak..thanks a lot coz pernah sygkan sy..juga pernah kongsi segala-galanya dgn saya..halalkan dan maafkan segala salah dan dosa sy..moga awk selalu bahagia dan dilindungi-NYA.











p/s::ingatan pada dia selalu datang..satu doaku..moga dia selalu bahagia..:-)

Thursday, October 31, 2013

~Energy~

Assalamualaikum..:-)


Ak sangat perlukan tenaga yang banyak sekarang nie..orang kata energy tu kena push tahap maksima..sebab siang da tentu-tentu keje opis hour yang x opis hour sgttt...selalu balik lmbt..lollll..malam lak kena keluar lagi untuk part time..sikit-sikit carik income lebih..apa boleh buat..life sekarang dengan minyak naik..gula naik..isk...xtau la apa lagi yang akan naik lepas nie..kesannya..kita la yang duk kat bawah..yg duk kat atas..xterasa pun even semua harga barang da macam tak releven langsung dah.. so kerja kerja keras tu sangatla LOGIK dan WAJIB sekarang nie.

Kadang-kadang ak nie bersemangat..kadang-kadang terasa..yang amat sangat malasnye..org kata..ramaila yg kata..kalau nak berjaya..kena buang huruf M tu...jangan terfikir langsung akan M tu..kalau M yang lain xpe..M for money..yang kita kena fikir selalu sakarang..sebab sekarang nie zaman duit..kalau xde duit..baik x payah cakap banyak..better diam..sape setuju sila angkat kaki..lerrrrr.

Setiap org pasti ada impian dan angan-angan kan..ak mau angan-angan ak selama nie akan jadi sebuah impian yang bukan lagi impian..tapi kenyataan.

Banyak yang perlu ak korbankan untuk menjadikan impian ak selama ni sebuah kejayaan..memang tak boleh ikutla sifat malas nie..bila balik keje jeak..malas dtg menerpa sbb sangat penat membanting tulang..tapi ak pegang kata-kata nie dari seseorang yang sangat-sangat berjaya..semua ni sementara jeak..semua nie tak lama..cuma awal-awal nie kena harung segala..kena korbankan apa saja..mksud ak dari segi masa dan tenaga..bukan korbankan yg ngarut-ngarut yea (ehhh tetiba plak ak nie melalut).

 Sedikit kata-kata semangat..rupa-rupanya ramai yang mahu lihat ak berjaya..macam mana ak nak buat bg harapan mereka tidakla hampa..serasa ak perlu buang dua M dalam hidup ak..MALU & MALAS.

Ak kena singkirkan perasaan malu yang ak rasa tak kan bawak ak ke mana..malu untuk menuntut ilmu..malu untuk mengutip sesuatu..malu untuk masa hadapan ak sendiri..serasa cam malu yang bodoh..kenapa??tidak berbajukah ak??atau tidak berhidungkah ak??semua pasti mula-mula berada dibawah..tidak de yang terus berada di atas..lainlah kau da lahir-lahir terus berada dalam dulang emas kan??(anak org kayala mksud ak)

So ak bertekad mulai malam tadi..ak mau jadi ak yang baru..ak yang mampu ubah taraf idup ak..ak yang mampu memberi bahagia pada seorang insan yang tak pernah minta apa-apa pun dari ak selama nie..insan yang lahirkan ak kedunia nie..MAK...jue buat semua nie untuk mak dan keluarga kita..doakan jue berjaya..jue xnak yang lain..cuma DOA mak mampu ubah segala-galanya!!!






p/s::Doakan ak..moga ak berjaya dengan apa yang ak USAHAKAN..InsyaAllah...amin3

Wednesday, October 30, 2013

~Takdir & Peluang~

Assalamualaikum..:-)

Sangat lama tak mencoretkan apa-apa..sgt banyak idea bila masa tak busy..tapi masalah plak tak boleh nak update..pelik jugak dengan tenet nie..samada pc atau conection opis..ak sdrik pun tak pasti..tapi sangat susah nak update..lolllll

Da penghujung October..sangat cepat masa berlalu..ak sgt hargai apa yg jadi kebelakangan ini dalam life ak..maybe nie peluang untuk ak melangkah lebih jauh..memajukan diri..takdir menemukan ak dengan seseorang..seseorang yang menjadi penunjuk jalan untuk ak memulakan sesuatu yang baru..InsyaAllah moga segala yang ak usahakan suatu hari nanti akan menunjukkan hasil..ak tidak minta utk jadi KAYA..cukupla ak mampu menyara seorang insan yang dari muda hingga ke tua..memerah keringat untuk menjadikan ak seorang MANUSIA.

Aku sangat hargai peluang yang datang..satu pegangku..utk menjadi senang bukan sehari dua..biar lambat..aslkan penghujungnya baik..usaha berlipat kali ganda perlu ak lakukan hari ini..untuk masa hadapan yg lebih baik..doakan ak..semoga apa yang ak usahakan berjaya..InsyaAllah..







p/s::ada masa kita diatas..ad ms kita dibawah..saat diats..jgn lupa melihat kebwh..saat berada dibwh..silalah muhasabah diri yea..:-)

Friday, July 26, 2013

~Ragut depan Mata~


Assalamualaikum..Salam Nuzul Al Quran..pejam celik pejam celik..jgn pejam-pejam tak celik-celik sudah la kan..da 17Ramadhan..lagi 12hari berpuasa..Ramadhan akan berlalu pergi..tunggu next year plak..so masa yang ada..kumpul pahala banyak-banyak..mana tau tak berkesempatan lagi nak jumpa Ramadhan akan datang..doa-doa tidakla begitu kan.

Actually working day..after subuh ak da keluar umah utk ke tempat keje..salah satu alasan adalah untuk ak elak jem..ak stay cheras..this area jem is really bad..kete ak manual..so daripada kaki ak kren duk men clash..better ak kuar awal untuk elak semua tu..dari cheras ke ampang xla jauh mana..cuma 20minit jeak..bila da jem..boleh jadi 2jam..so bad kan.

So if ak keluar after subuh..ak da boleh sampai opis sekitar jam 6.25am..sangat awal kan..even opis ak operasi bermula 8.30am..ak datang 2jam lebih awal..maknanyer ak ad masa untuk tidur lebih kurang 1jam 30minit la..da tentu-tentulah ak tidur dalam kete..coz ak mmg xde lagi kunci opis..because ak still baru..confirmation staff pun belum lagi.

Nak dijadikan cerita before nie..everything is ok..ak ase safe jeak tido dalam kete..even suasana sekitar parking sedikit sunyi dan gelap kan..just samar-samar lampu neon..tapi pagi tadi..ak ase macam dah xselamat coz..ak nampak sendiri kejadian ragut..depan mata ak..Allhamdulillah si peragut tu xnampak ak kat dalam kete..kalau tak..dengan ak sekali kena.

I'm so lucky today..maybe barakah bulan mulia..tapi ak sangat-sangat kecewa..coz yang meragut adalah anak bangsa ak sendiri..pulak dibulan yg mulia..hari yang sempurna..Allah..moga mereka diberi taufik dan hidayah.

Now untuk minggu depan ak rasa ak perlu change place for park my ciputet..maybe ke tempat yg lebih terang..even susah la sikit nak melelapkan mata kan..yang pentingnya..selamat!! tapi now ase cam fobia even before nie ak pernah diragut kan..tp da lama..dalam 7 8 tahun lepas..ingatkan da ok..tp bila ak nampak kejadian tadi pagi..terasa berdebar-debar..means..ak still fobia!

Moralnyer..selalulah berhati-hati..xkira kita dimana sekalipun..coz kita xtau..entah-entah..da lama orang perhatikan tingkah laku kita..cuma tunggu masa untuk lakukan sesuatu yang kita sendiri tak terlintas langsung!!..so waspada selalu k!!!










p/s: sangat penat today..coz malam semalam berjalan-jalan kat Jalan TAR and Sogo with my collogue..so tak cukup rest and sleep..ohhh tak sabar nak balik tido!!

Friday, July 19, 2013

~Salam Ramadhan 1434H~


Assalamualaikum...SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK..terlewat skit coz tak dapat nak beron9 sangat kan..gajet idaman belum dapat dimiliki lagi..so kena hold dulula untuk update ikut suka hati..hik3..moga barakah bulan ramadhan..rezeki melimpah ruah..InsyaAllah..amin3

So how your Ramadhan kali nie??Jue..Allhamdulillah..masih dapat lalui dengan gembira dan syukur..cuma tak sabar rasanya nak tunggu weekend coz time untuk memasak..klu hari keje..selalunya my cousin yg masakkan..ak just beli lauk untuk tambahan berbuka..tu pun melimpah ruah lauknyer..Allhamdulillah atas rezeki Allah.

Ak masih lum berkesempatan lagi nak menyoping raya..lagipun cik salary lum masuk kan..so tunggula..lagipun baju raya rasa cam tak nak beli..coz ak da de baju yang ak buat beberapa bulan lepas belum sempat pakai lagi..and ade satu dress peplum yg ak beli on9 pun xsempat lagi pakai..maybe just beli tudung jeak kot..tengok pada tahap kewangan..coz next month..renew roadtax and insurance my ciputet lak..so..beraya tahun nie..asenyer..ber ala kadar jeakla kan.


sempat menyoping kat JJ..:-)










p/s:: sesape ade Skype..leyla add ak k..palmycsv.opration3..trully this is office used to communication with cnee or other branch..hik3

Monday, June 10, 2013

~Rindu~


Assalamualaikum..rindu sangat nak berbloging..tapi sangat tak berkesempatan..coz sangat busy ditempat baru..lagipun..can't on9 during working hours..actually nie pun curi-curi update..dikala free menjengah..biarlah gambar berbicara..sekurangnya..melepaskan rindu pada yg merindui..hik3













anak-anak cousin...muahhhhh






p/s::jumpa lagi..muahhhh untuk semua..:-)

Thursday, April 25, 2013

~Minggu Ice Cream~



Assalamualaikum
 
 
Actually tak sampai lagi seminggu tapi ak da 3 hari makan ice cream..kalau tak makan..xde la sentuh langsung kan..bila dah termakan..sampaikan hari-hari rasa nak melantak ice cream jeak..cuaca mendung..kat opis pun boleh tahan tahap beku nyer aircond..tapi selera ak nie..nak jugak makan ice cream..org kalau da sejuk-sejuk xde la lagi nak melantak ice cream kan..ak boleh jeak..layannnnn org kata..lagipun kalau xbape nak ade mood atau feeling mood malas kan..ha elok sgt g cari ice cream and coklat..alahai yummy3
 
















p/s::biru ak beli..kuning org banje..tapi trully makan ice cream..ase cam...ahhhhh heaven ok...nie baru pas mam lagi..of coz cornetto vanila..yummy3!!!!
 
 
 

Wednesday, April 24, 2013

~Wordless Wednesday~



Assalamualaikum
 
 
Nasi Minyak
 
Nasi Kukus
 
Cekodok bilis++bawang++cili api
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::makanan makanan and makanan..coz ak memang suka makan!!!
 
 
 
 

Tuesday, April 23, 2013

~Demam Pilihanraya~



Assalamualaikum
 


Sana sini meriah dengan bendera-bendera kan..da macam pea dah..berperang habis-habisan nampaknyer PRU13 kali nie.Tempat korang cne??tempat ak sepanjang jalan biru ijau..kadang-kadang ak tingtong gakla..and then sepanjang jalan ak nak g keje..bayangkan ak ulang alik g keje sejam g sejam balik..so..macam-macam gaya and ragam poster and bendera yang tergantung..de yang style wau..de buat meriam buluh..ada buat kapal terbang..de buat kereta kebal..fuhhh berbagai-bagai gaya..cuma ak belum berkesempatan nak snap picture..coz ak kan ngah memandu..(kira pemandu berhemah la nie..cessss)..cuma ak ley jamu mata ak jeakla..yang dapat ak buat..just senyum!!
 
 
Tak kira la korang undi apa..biru atau hijau..atau apa saja..yg pentingnyer..kita hanya berlainan parti..tapi jangan lupa kita adalah sebangsa dan seagama..jangan bermasam muka hanya untuk benda yang 5 tahun sekali berlaku. Sebab tu la undi anda adalah rahsia..coz kita tak nak benda cam nie la jadi..bermasam muka anak beranak..sesama sedara..bangsa lain..ambil kesempatan saat kita tak sehati..tak sependapat.. jangan kita menyesal kemudian hari.
 
 
Bagi yang aktif dalam berparti..hormat pd yg lain..jgn sesuka hati mengeluarkan pendapat saat mau pancing undi..kerna..secantik mana kita mewar2 kan parti yang kita pilih..percayalah..dalam diri seseorang tu..semestinya sudah ada 'pilihannya' sendiri..cuma kita perlu bijak..bukan membuta tuli menuduh yg sne terukla..apalah..berkempenla secara berhemah dan bertanggungjawab.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::pilihan di tangan kita..undi anda adalah rahsia..ak tak berkesempatan nak membuang undi kali nie..coz masa tak mengizinkan ak..InsyaAllah maybe 5 tahun lagi..andai Allah masih panjangkan umurku..so selamat membuang undi..buatla pilihan yang tepat k!!!
 
 
 

Thursday, April 18, 2013

~Rindu~



Assalamualaikum
 
 
Trully ak sgt rindukan dia yang jauh dan semakin jauh dari ak..ak terima segalanya..apa yg berlaku lama dulu..xlama sgtla..baru 8bulan..uiks..sekejap jeak kan masa..tapi rindu dan sayangku masih untuk dia..tapi semuanya ak keep sendiri..tidak sesekali ak sampaikan apa yg ak rasa untuk dia..biarlah antara ak dan Allah saja yang tau rasa hatiku ini..doaku selalu..moga dia selalu bahagia even ketentuan Allah kami tidak lagi bersama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::sgt rindukan kamo..moga kamo selalu bahagia yea..moga Allah selalu lindungi kamo..InsyaAllah
 
 


Wednesday, April 17, 2013

~Wordless Wednesday~



Assalamualaikum
 
 
 
 








p/s::nasi kerabu..sgt sedap+++sihat dan mengenyangkan..u all bekfes ape???
 
 

Monday, April 15, 2013


Assalamualaikum
 
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::perkara yang ak sedang buat sekarang nie..moga ak kuat!!InsyaAllah
 

Sunday, April 14, 2013

~Hikmah dan sebuah Takdir~


 
Assalamualaikum

Allhamdulillah syukur sgt2 pd Allah..even apa yg ak nak sgt..DIA masih tak nak bagi..tp DIA bg bahagia yg lain untuk ak..tak sampai 2 minggu lagi..ak akan lalui dunia yg baru..untuk life dan masa depan ak..moga Allah permudahkan segala urusan2 ku..tak sabar untuk lalui benda baru dalam idup..InsyaAllah.
 
Kadang-kadang aturan Allah untuk kita..jauh disudut hati..pasti terdetik jugak..kenapa ak??kenpa ak yg kena lalui semua nie..kenapa ak di uji sebegini???pantasla kan..kita hanya manusia yg xlepas dr keluh kesah..merungut macam2 kan..padahal kita xtau apa yg Allah tak nak bagi tu..mungkin apa yg kita nak sgt tu..memudaratkan diri kita..coz sesungguhnyer..kte sgt terbatas penglihatan untuk memahami erti sebuah takdir.
 
Ak akui ak sgt kecewa atas terjadinya sebuah perpisahan yg ak rasakan hanya dia yg terbaik dan terakhir untukku..tp Allah seakan tidak mengizinkan apa yg ak suka dan sayangi tu menjadi milik kekal dan abadi untukku..ak akui..ak sgt merana atas terjadinya perpisahan nie..yea..mungkin ak nmpk kuat..hanya luaran..tp dalaman ak sgt terseksa..kerana bila ak dah mula sygkan seseorang..seluruh idupku mmg tertumpah disitu jeak.
 
Ak akui..ak sgt sakit dan terseksa..tp semuanya seakan ada hikmah untukku dan mungkin juga utk dia..kami berpisah..secara baik dan matang..still lagi berkawan..even tak sama cam dulu..saat manisnya cinta..tp ak akur..maybe Allah ciptakan kami msg2 untuk insan lain..apa pun terjadi..ak cuma berharap dia selalu bahagia..kerana..JODOH itu..adalah ketentuan Allah..andai Allah takdirkan dia untukku pasti kami akan kembali bersatu..now ak bahagia begini..coz ak sudah nmpk hikmah dan manisnya ujian ini.
 
Untuk yg pernah terluka..bangkitla untuk dri sendiri..hikmah tak kan kita nampak sehari dua..kdg2..ambil masa berbulan-bulan even bertahun-tahun..cuma terplg pada diri kita samade kita boleh bangkit cepat atau masih lg pandang ke belakang..biarla yg berlalu tu kita jadikan pengalaman dan mungkin kenangan terindah dalam hidup kita.
 
Bagi ak..memori bersama dia..terlalu indah dan terbaik untukku..kerana dia memang seorang lelaki yg terbaik pernah ak kenali..for me..maybe dia yg terbaik..tp Allah lebih tahu apa yg terbaik utk ak..ikhlaskan hati..redha la utk semua yg pernah terjadi..pasti akan ada manisnya nanti..InsyaAllah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::kdg2 ak msih mengharapkan dia kembali..tp tidak sesekali ak meminta dia utk kembali..cuma pd Allah ak pinta..andai ad jodoh kami..maka permudahkanla..kerna ak mengaku..ak hanya cinta dia.
 
 

Thursday, April 11, 2013

~Kerinduan~



Assalamualaikum
 
 
Actually ak sgt rapat ngan anak-anak my cousin..bukan anak-anak cousin jeak..pendek kata..ak mmg kalah if dgn budak-budak..selalu mak ude ak cakap..dia nie kalau dengan budak-budak..lemah..kalah..ikut jeak..kalau anak sendiri nanti xtau la..ok..that's so true!!!.fakta tu sgt betul..coz ak sgt sgt sgt..betapa bnyknyer sgt..menunjukkan ak sgt sygkan budak-budak.
 
Can't imagine..how org sanggup buang baby..dera or sebangainyer kan..ak bila baca tang tu..memang ak hangat jeak badan dengar..emmm mula terfikir..anugerah terindah xsemua org mampu miliki tu..boleh dibuat sesuka hati???why??emmmm ak trully memang xde jawapan utk semua tu..just mau share..kesayanganku..msih amai ag yg xde..nie baru half..hehehehe



baby akif zamer
 
berdua yg sgt aktif..airil n aidil
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::wainting 4 my turn to be a mom entah bila la kan..so melayan anak2 buah n anak2 cousin jeakla buat mse nie..trully bertiga nie..semua stay kl..so sgt jarang-jarang boleh jumpa..after nie..maybe hr2 boleh manje-manje..if xbz ngan keje..miss them so muchies!!!
 
 
 

Wednesday, April 10, 2013

~I like BAWAL so much~



Assalamualaikum


Actually today just nak share yang ak suka sgt wearing tudung bawal..permulaan bertudung ak first pakai shawl kecik tu..tapi hati ak lebih suka tudung bawal..shawl and bawal..ak lebih prefer jenis tudung nie..tudung yang glamores sekarang nie..yg senang men sarung-sarung tu ak tak bape minat..entahla bila ak pakai..feel like ak da tua bebenor (even mmg ak da tua..hahahaha)..ala-ala mak gitu..tp tu just bg ak la..lain org lain citarasa kan??kan??
 
Dalam koleksi ak skunk..memang banyak sgt bawal yang tonenyer campur-campur tu..bg ak..senang ak nak matchkan ngan baju-baju..coz satu tudung..banyak color..so bg ak..sgt senang dan ak xyah pening-pening kan..maklumla permulaan baru dalam idup kan..even da bulan ke 6 ak wearing tudung sepenuhnyer..Allhamdulillah syukur sgt-sgt..ak diberi kesempatan dan kesedaran untuk menutup aurat..amin3.


 
me wearing shawl
 
 
 
when wearing shawl..i guna dua style..which one better??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::u all suka wearing tudung cne??sharela..hehehehe..just ignore pic muka ak yg nmpk beso tu..coz semua pic ala-ala syok sdrik..so dekat!!..padahal muka ak kecik jeak..hahahaha
 
 


Thursday, April 4, 2013

~Bila sudah tertulis~


 
Assalamualaikum
 
 
Actually awal minggu hr tu ak ke kl for lagi satu interview..serius interview kali nie sangat menyesakkan otak ak..boleh katakan sampai ak demam terkejut..dont know why..but i really scare for the day..ohhhhh Allhamdulillah Allah sangat-sangat ak rasakan membantu..permudahkan segala urusan-urusan ak..even terkejar-kejar..but i really feel it's very smooth and segalanya berjalan dengan lancar.
 
Lebih kurang 3 hari before interview..actually ak dapat call hari rabu petang..but i on driving for that time so i told her utk call me after 15 minutes..but they dont have return call..so ak tunggu jeakla sampai dapat call kan..masa tu dah terfikir..maybe dah xde rezeki ak kot. tup tup jumaat tu ak dapat call..and guess what..she told me suh datang interview on monday..sgt terkejut coz ak ingat ak da terlepas peluang terbaik nie kan.
 
So sabtu ak masuk ofis on email dan tengok ada email dari that company..ohhh Allhamdulillah sgt bersyukur rasanya..tapi ak ase sangat letey coz..kesihatan ak pulak sgtla x baik..tekak..xley kuar suara langsung..starting sabtu..tak masuk sebutir nasi pun dalam badan ak..yang mampu just minum air..tu pun sangat terasa perit dan sakit.
 
Masa tu ak tak terfikir pun nak g klinik..cuma ak mam strepsils jeak berbungkus-bungkus and telan panadol so demam terus hilang..but after kesan strepsils dah hilang..tekak kembali sakit dan perit..apa pun ak xley makan even minum air terasa sgt2 sakit.
 
Oh Allah tarik nikmat makan untuk ak sekejap..ak redha..walaupun badan terasa amat-amat tak bermaya..Allhamdulillah dalam keadaan kesihatan sgt tak membantu..ak masih lagi boleh persiapkan diri untuk hari interview.
 
Jujur tersangatla penat coz dua malam berturut-turut ak tido dalam bas..dengan makan tak..minum jeak..tu pun boleh dikira berapa teguk yang mampu tekak ak terima.
 
Tetapi Allhamdulillah segalanya berbaloi bila hari selasa after lunch hour..ak dapat gud news yang jawatan tu jadi milik ak..ya Allah segalanya ak rasakan berbaloi..segala yang ak lalui ak terasa sangat-sangat disayangi Allah..berbagai ujian..dugaan yang ak hadapi beberapa bulan kebelakangan nie..sekarang baru ak terasa manisnyer aturan Allah untukku..mungkin ak akan memperolehi sesuatu di tempat baru..mungkin akan mengubah apa ak sekarang..moga ak menjadi insan yg lebih baik dan bersyukur dari semalam..amin3..syukur pada-Mu ya Allah.
 

So..most welcome for me in Pan Asia Logistics and sayonara Malaysian Broadwide Adjuster. Moga di tempat baru nanti..segalanya akan baru untukku..hope my new me akan muncul..moga jadi insan yg lebih berjaya dan berguna..lagi sebulan..so dah xlama utk tinggalkan diri yang sekarang..diri yang penuh dengan sifat-sifat malas nie..open eyes..open mind for next future life..InsyaAllah.
 











p/s::thanks untuk doa kamo..kamo dan kamo untuk ak..moga segalanya berjalan dengan lancar dan..Allhamdulillah untuk next future life!!!
 
 
 
 
 
teet::parlimen da bubar semalam..make ur right choice k dear all!!!


Sunday, March 31, 2013

~Happy Birthday~



Saya ada mata tapi tak selalu dapat melihat awak..saya ada tangan tapi tak selalu boleh jaga awak..tapi saya ada hati..yang sentiasa mendoakan kebahagian awak..walaupun awak dah pun melupakan saya..salam ulang tahun..moga selalu bahagia dan dirahmati Allah SWT..tak mudah untuk melupakan awak..sakitnya hanya DIA yang tau..eppy besday yea...enjoy ur life ahead..really miss u so much!!!! maafkan saya..saya tak punya kekuatan untuk msg/whatsaap awak for besday wishes!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::trully doakan saya all..saya sangat takut untuk menghadapi hari esok..moga ianya menjadi rezeki saya..saya akan buat yang terbaik..InsyaAllah!!!!
 
 
 
 


Wednesday, March 27, 2013

~Dugaan~


Assalamualaikum..Bismillah..lately dugaan datang bertubi-tubi..menguji sejauh mana dapat bertahan..mengharungi namanya 'hidup'..hidup tanpa dugaan dan cabaran seolah-olah hidup tanpa ade erti..dugaan dan cabaran berbeza untuk setiap dari kita..tapi sejauh mana dugaan dan cabaran..hanya untuk menguji sejauh mana tahap kesabaran dan penerimaan kita dan cara untuk kita atasi atau jalani.
 
 
March..terlalu banyak perkara buruk terjadi dalam keluarga ak..awal march..my ciputet kena cium kat bontot..seminggu masuk workshop..kerja terpaksa menyusahkan adik..i'm glad to have u now dear..ok..after kete da ok..baru-baru nie plak..my little adik accident plak..see...so much dugaan and bad thing happen in my family..ohhh kadang-kadang bertubi-tubi terasa Allah menguji..di saat jiwa kemelut dek kacaunya perasaan..saat itu jugak Allah hantarkan dugaan dan cabaran yang lain..untuk melihat mampukah ak jalani segalanya dengan tenang dan sabar.
 
 
So after adik accident..my job plak untuk bawak dia g cuci luka every day kat hospital..berjalan pun xley..terpaksa pakai kerusi roda..sangat kesian..semua benda dia xley buat even untuk makan sendiri..coz habis tangan dia luka-luka..sangat seram untuk dilihat..terasa tak sanggup biarkan dia sakit srg-srg..tapi apa boleh buat..da bahagian dia kan..cuma yg boleh buat..just jaga dia sebaik mungkin.
 
Lately tido pun xbape cukup coz malam-malam dia xley nak tido sangat..so when dia panggil kenalah bangun..sgt kesian kat my mom..terpaksalah ak berkorban lebih..hope semua nie xlama.
 
First night 2 org mak tido pun tido-tido ayam jeak..semua tido bergelimpangan kat ruang tamu coz adik xley nak jalan kan..so terpaksalah kami semua tido kat bawah jeak. Actually mak tua yg banyak bangun masa first night tu..coz mak ak terlalu letey++mam ubat plak..ak ngan mak tua dok gilir-gilir bangun when adik panggil nak kan apa-apa.
 
 
Kadang-kadang bila Allah datangkan duka dan ujian ringan untuk kita hadapi..that time bukti keluarga adalah segala yang sanggup lakukan apa saja untuk kita. Moga kasih syg ini terus berpanjangan hingga ke syurga Allah. Hope awan mendung yang datang pada kami segera berlalu pergi..sesungguhnyer dugaan dan cabaran ini..amat mematangkan kami.




 











p/s::ending of March..terasa pilu di situ..moga kamo bahagia selalu..yang ku mampu hanya lihat kamo dari jauh dan hanya doa yang mampu ak pohonkan..agar idup kamo selalu dirahmati Allah..rindu kamo..hanya Allah yang tahu..xmampu ak ucapkan pd kamo..kerana..kita mmg sudah terlalu jauhhhhh..tidak lg seperti dulu.
 
 
 


Wednesday, March 13, 2013

~Menyesal x guna~



Assalamualaikum..today datang keje terpaksalah ak guna cab...nak wat cne..ade moto..tapi lesen xde..rugi betul tak sambung lesen moto dulu. Bila susah-susah cam nie baru nak rasa nyesal..tp mmg xde gunalah kan..2 hari nie terpaksalah menyusahkan adik ak dan sesape yg berdekatan ngan ak. Sebenarnyer ak lebih suka amik cuti jeak..xnak nyusahkan org..coz ak kalau boleh memang xsuka menyusahkan org dan ak sendiri pun jenis xsuka nak susah-susah..memang kenyataan ak cam nie..xde nak hipokrit2 la..da nyata ak gini. Daripada ak nyusahkan org lain..better ak guna jeak cuti ak yang banyaaaaaaaaakkkkk sgt lg tu kan.
 
Trully memang sgt terasa bila xde transport nie..sius..memang susah..hope sgt ciputetku xamik masa yg lama sgt utk di repair..coz ak mmg xdaya nak ulang alik g keje cam nie..kalau dekat mmg xde hal la..nie adoiiii jauhhhhh!!!! Terima kasih untuk adanya cab..walau duit ak memang lumayan la terbang nyer..pea nak buat..org kata..TANGGUNGJAWAB kan??kan???



 
 
 
 
cab merah de..cab biru pun de...pilih3




 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::hope sgt semua nie tak lama..coz ak xdaya..penatttt sgt!!!dugaan dan cabaran..agaknya Allah nak ak rasa cam ne perasaan org yg xde memiliki kemudahan mcm ak..bersangka baik..InsyaAllah
 

 

Sunday, March 10, 2013

~Ice Cream Goreng+++Mee Goreng Basah~


Assalamualaikum..hope tak terlewat untuk wish..selamat hari wanita sedunia..(8/3/13) jumaat minggu lepas..ganu kan cuti so tak berkesempatan la nak wish kat mana-mana medium sosial nie..(malas nak aktif berukband..coz xde yg pntg). Thanks untuk member-member yang wish k..moga semua wanita di dunia menjadi wanita yang 'TERHEBAT'.
 
Cuti untuk ak..means turn untuk jue masak-masak la kan..coz klu hari keje balik umah tunggu nganga masuk mulut jeak..maklumla..balik lewat..dah tentu-tentulah mak da siapkan everything kan. Jumaat tu terlebih rajin ke hape ntah..bangun dah lewat..maklumla pas subuh..ak terus masuk simut balik..syg woooo nak tinggalkan bantal peluk awal-awal..(jgn ikut perangai ak nie ek..sbb tu smpi skunk masih solo molo lg..kuang3).
 
Actually..(cehhh teromputih plak) ak da buat ice cream grg nie..4 hari before tu..tp cam tak sempat masa nak mengoreng kan..terbantutla sampai jumaat tu baru berkesempatan masuk kuali..tu pun sebab hari-hari adik ak tanya..kak..bila mu nak grg ice cream nie...berzaman doh duk dalam peti nie..adoiii nak xnak ak grg gak la kan jumaat tu..sambil-sambil tu wat bahan nak wat mee grg basah..hok nie memang peberet adik ak..xtau la bape kali dia duk ulang makan..sampai 1 hari tu dia tak makan nasi pun..hahahaha..cakap banyak pun tak guna..nie la hasil keje keras ak..(keje kerasla sgt)..yum3..sila la menjamu mata yea...sbb semua makanan nie da jadi t**k pun..keh3
 

 
 
percubaan pertama..uduh sikit..heeeeeee
 
mee goreng basah..yum3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::macam-macam jadi..tapi ak REDHA untuk semuanya..moga de HIKMAH terbaik..InsyaAllah.
 
 
 


Wednesday, March 6, 2013

~Tiada Kata~


Assalamualaikum













 
 
p/s: sedey..ciputet kena cium lg kat bontot..Allhamdulillah xde pea2...:-(
 
 
 


Thursday, February 28, 2013

~Percayalah~


Assalamualaikum khamis yg mulia..cuaca???ujan jeak ganu sekarang..katanya gelombang ketiga dah mari..hope semuanya spesific area pantai timur..lingkungan selalu banjir tu..moga get ready k..ok trully sebenarnyer nak share pasal 'my adik' nie...adoiiii pasti korang semua de binatang peliharaan kan..ak tak larikla..pun ada jugak..yang ak panggil 'adik' nie..heeeeeeeeee
 
Ok adik ak nie kan..bukan nak cakapla...jenis yg makan segala...apa yg ak makan..dia pun nak sama..sumpah bukan dia hanya mintak ngengade..tapi dia makan betul-betul..dari kerepek..pengat-pengat yang manis-manis tu..biskut..now ice cream pun dia sapu k..adoiiiii..ak mula-mula tak caye gak masa mak ak cakap..adik nie semua dia mam..tapi bila tengok sendirik..ha..terpegun!!!


 
 
adik ngah mam ice cream..heeeeeeee...:-)
 
 
port adik suka lepak..:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::ohooooo ok sgt syg adik..muahhhhhh!!!!
 
 


Wednesday, February 27, 2013

~Silent mode~


Assalamualaikum..moga rahmat Allah selalu bersama kita..:-)




 
 







 
 
 
 
 
p/s:Redha 4 everything..moga selalu kuat dan tabah!!! past is past..tp ak msih memilih utk yang lalu..:-(





Thursday, February 21, 2013

~Terlebih perihatinn atau????


Assalamualaikum...sejak ak stay ganu nie..berulang balik g keje makan masa sejam..boleh katakan hari-hari ak lalui senario nie..jammed!!!jgn heran k..ganu pun boleh jammed ke??ak pun mula-mula rasa cam ehhhh..betul ke??biar betul??xkan jammed kot??tapi memang xley kata apa la..memang jammed...wajib
 
Tapi bukan sebab terlampau banyak kenderaan kat atas jalan..tapi sikap kita org malaysia nie la kunun-kununnyer terlebih perihatin la kalau ada kemalangan kan??tapi sedar tak..orang yang kemalangan tu..da tentu-tentula orang akan tolong angkat kat tepi kan..tak kan nak bior tengah jalan..lainla klu memang cedera parah..da tentu kena tunggu pihak-pihak yang bertanggungjawab kan.
 
Keadaan sebenar jammed nie..disebabkan kita la..yg perihatin nie..perihatin ke??sibuk nak tengok..da tak hirau kan keadaan jalan yang da tentu-tentu kenderaan banyak kan..semua pemandu duk kejar masa..supaya boleh pendekkan masa kat atas jalan..utk banyk lg keje lain yg lebih perlukan banyak masa..tapi kita melambatkan orang yang nak cepat..bila da sibuk nak tengok mangsa kemalangan..nak bertanya mcm mana boleh kemalangan..sedar tak..semua tu menyebabkan jammed!!!
 
Entahla..senario cam nie rasanya di mana-mana jeak kan??so sendiri ada otak sendiri fikirla..nak memudahkan keje pihak tertentu atau kita nak jd sebahagian yg menyusahkan atau lebih tepat lagi...menyibuk!!!!
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s::tekanan makin bertambah..tmbh tekanan lg kaki penatttt!!!
 
 

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~