Saturday, May 14, 2011

~Dun't be dengki-dengkila~

Asslamualaikum..:-)
Salam untuk semua..:-)



Jue pelikla, kenapa yea hidup nie perlu ada 
dengki mendengki yea?? pelik betul la
kenapa susah sangat hati kita nak tengok orang lain
lebih sikit dari kita, kenapa perlu
ada perasaan cemburu tak boleh tengok orang lain lebih??
jue sangat confius dengan orang perangai cam ginie.


if cemburu tu buatkan kita lebih berusaha tak pea
tapi sebaliknyer, cemburu yang merosakkan kita tu
rasanya tak perlula, better buang jauh-jauh
perangai gitu, dengki mendengki nie buatkan kita makin
jauh dengan orang yang kita sayang
tanpa sedar gak dari jauh kita luka dan sakitkan
hati orang yang sayangkan kita
serius, jue sangat-sangat pelik??
macam mana nak bg orang macam nie sedar diri ek???



jue hope la, jue tak de sifat macam tu, jue berblogging 
nie dengan hati yang ikhlas, sambil-sambil isi masa lapang
dengan niat maybe dengan cara berblogging nie boleh membantu
jue dari segi kewangan, manalah tau kan, 
tak salah rasanya, berusaha jugak kan??kan??
apa-apa pun all, biarla apa yang kita lakukan tu 
sentiasa ikhlas dan tolongla
pada mereka-mereka yang busuk hati tu..
_
_
_
_

DUN'T BE JEALOUS-JEALOUS K!!!!





p/s...makan nasi lauk ayam, berbloggingla kamu semua secara aman..:-)



teet:: sangat tak selesa, sakit pinggang menyerang huhuhuhuhu..:-(





Tolong Jue click yea..:-)

9 comments:

  1. kalau takde dengki, x nama manusia pula. hehe

    ReplyDelete
  2. adat manusia dengki-mendengki..., saling jatuh enjatuhkan... huhuhu.... lau xde tuh sume, sure xde perang bagai.... =)

    ReplyDelete
  3. huhuhu..ntahla all..xsuka la..huhuhu..pea pun sabo jeala dengan perangai oran cam ginie..aishhhh

    ReplyDelete
  4. Sape yang dengki tu? Bagitahu secara berhemah kat orang tu

    ReplyDelete
  5. fitrah manusia..suka hasad dengki...

    ReplyDelete
  6. wina..adalah hamba ALLAH tu..

    Asma... 2 la..pelik kan??aishhh

    Cik ZH....emmm 2 la...aman kan if semua hasad dengki tu xde..huhuhu

    ReplyDelete
  7. sikap dengki mendengki tu x perlulah kita amalkan...hiduplah secara amandamai...xde apapun yg kita dapat jika amalkan sikap yg buruk tu...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...Tak perlu pelik sebab dalam dunia ni ada makhluk namanya Iblis/syaitan yang kerjanya menyesatkan manusia dan nak buat manusia porak peranda...Islam ajar kita cara nak elak dari berlakunya benda ni atau cara nak elak dari orang dengki ngan kita iaitu amalkan membaca surah Al-Falak sentiasa pagi petang siang malam terutamanya lepas solat fardhu dan sebelum tidur bersama 3 Qul yang lain...Wallahua'lam..

    ReplyDelete

~Doakan Jue capat kaya and banyak duit yea..muahahahaha~

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~