Monday, July 25, 2011

~My Simcard Problem::Semua Plan Tergendala~

Assalamualaikum..:-)
Salam untuk semua..:-)


my new simcard..:-)


Today monday jue masuk lewat sikit opis
emmm kemana??? ke celcom centre la
amik simcard baru, coz simcard jue kena
reject, nak tau pasal pea?? pasal tangan nie
la gatal sangat, malam minggu tu jue on9 pakai
phone kan..tetiba cam hang gitu so jue dengan
confident level yang tinggi terus off kan phone
when on balik, ha amik ko..phone mintak pin no
aiyakkkkkk jue memang gila-gila la lupa apa pin nyer
so jue main tekan-tekanla, alih-alih cukup 3 kali..ha dia
mintak PUK no la..aduhai..da masukkan sampai 10 kali.


Habis jeak kali ke-10, terus keluar simcard rejected
muahahahaha padan mukaku, so apalagi gelabah tak hengat
la kan, mana ley tak on phone 1 hari..aishhhhh so jue terus
call celcom line, explain semua and then operator cakap
kena g celcom centre untuk dapatkan simcard baru..huwaaaa
sunday kan cuti, so terpaksala jue tunggu monday, and u all
bayangkan 1hari tanpa on handphone terasa ade yang kureng tau
kalau tak caye, u all tryla cuba buat cam jue..muahahahaha


Yang lagi sedapnya tu, baru jue perasaan yang
PUK no yang jue masukkan tu rupa-rupanya untuk
no my mum punya, patutla salah jeak, punyalah tak perasan
no kat atas tu..asal nampak pad simcard celcom budget
sendiri punyalah kan, sabo jeakla jue nie, tak alert langsung
main bedal jeak, so jangan jadi cam jue k..hehehehehe
Tadi pagi da ke celcom now da dapat simcard baru, after
30 minit baru ley on..tapi jue tak on lagi nie, jap lagi baru nak
aktifkan simcard baru..huyehhhhhhhhhhh




p/s..jangan jadi cam jue yea, buat pin no, tapi sendiri pun tak hengat apa pinnyer..aduyaiiii sampai semua plan tergendala..sorry my cyg NADIA..maybe next time we hangout k dear..:-)



teet::lapar sudah, belum breakfast lagi..jap lagi baru nak mam nasi putih++ayam rendang..weeeeeeee

8 comments:

  1. hehhe
    yeye..dh bole gune fon..
    huu
    maw mati kalo fon x de
    eh..salah fon ade..nombor x de..hehehe

    ReplyDelete
  2. sehari tanpa telefon...
    oh sunyi sepi kurasakan...
    tiada teman utk berbicara...
    tiada kata nk ku luahkan...
    namun ku perlu berhati2...
    supaya kejadian x berulang lagi...

    ReplyDelete
  3. tak pernah bubuh pin no dekat phone...sbb pernah jadi mcm awok laa..hehehe

    ReplyDelete
  4. aimie...tu la pasal..cam sepi jeak dunia nie..keh3


    damha..hahahahaha tau xpe..jue nie memangla..selalu lupa..keh3


    merahitujambu..hahahaha gatal sgt tangan ni hari tu..da off nak on balik xdpt..padan muka..kah3

    ReplyDelete
  5. samalah cam saya,klu pasal nak ingat nombor2 ni mmg fail sikit

    ReplyDelete
  6. Ct N Honey...hak3..tu la pasal dear..bnyk sgt no nak kn ingat..ha ko..abis lupe semua..hahahaha

    ReplyDelete

~Doakan Jue capat kaya and banyak duit yea..muahahahaha~

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~