Monday, August 15, 2011

~3 hari berturut-berturut berbuka puasa dirumah ain~

Assalamualaikum..:-)
Salam untuk semua..:-)


pic mkcik gugle..coz kat umah orang kan, segan lak nak snap2 pic..he3


Allhamdulillah da masuk pertengahan Ramadhan
da kan, sekejap jeak masa berjalan sedar tak sedar
today da 15Ramadhan, memang sangat sekejapla
bagi jue, pejam celik pejam celik da 15 hari kita semua
menunaikan ibadah puasa..syukur ke hadrat Allah SWT
kita masih lagi mampu menunaikan ibadah puasa kita
dengan lancar dan dipermudahkan Allah SWT.


3 hari lepas start jumaat jue berbuka kat rumah member
rumah si ain..coz family nyer stay kuantan, cuma dia
jeak dapat keje kat muadzam, so ujung minggu jeakla dia
balik kuantan, just dapat berbuka 3 hari jeakla dalam seminggu
kat rumah dia, huwahhhhh macam-macam mak dia masakkan
semuanya sedap-sedap belaka..hahahah tapi banyak mana pun
makanan jue still akan berbuka dengan nasi first, dalam kul 10
baru pewut jue boleh terima pengat-pengat or kuih muih
tapi jue lebih suka pengat-pengat..ohhhhhh yummy3..:-)


semalam paling besh, coz maknyer masakkan ketam pedas
aiyookkkkk memang susahla nak mam cik ketam nie
tapi puas hatila memang fresh dari sungai cik ketamnya coz
abg iparnyer baru dapat kan, tahan bubu kat sungai rompin
katanya, wahhhhhhh first time menikmati cik ketam yang
fresh dari ladang and terus masak dan terus ke mulut..memang
lumayan la..rasa manisnyer isi ketam tu..weeeeeeeeeeeeee
today berbuka sesorangla plak, back to normal berbuka dengan
cik tv kat rumah..isk isk isk kesiannnnn kat saya kan??kan??
pea pun kenalah terima hakikat yang jue nie perantau jauh dari family terchenta..huhuhu




p/s::rabu cuti Nuzul Al-Quran, nampaknyer berbuka rumah ain lagila..he3


teet::15Ramadahan, tingkatkan amal ibadah di bulan yang penuh barakah.:-)

9 comments:

  1. seronoknya dapat berbuka mkn sedap2, pastu org masakkan plk..

    meh berbuka kt umah yana plk ^^

    ReplyDelete
  2. slm ramadhan ke 15 jue ...wahhh best le buka posa ramai2 ye...tentu meriah kan...masak ketam pedas mmg sedap kan jue...tentu berselera jue mkn tu...

    ReplyDelete
  3. Yana..klu dekat yunk..xperlu tgu yana ajak..tetiba jue da tersembul kat dpn pin2 umah yana..hek3..

    Damha..salam ramadhan 15 gak..yup..tp mam nsi xbape bnyk skunk..sikit jeak masuk pewut da ase kenyang..hu3

    Ieda...beshhh dear..ahaks

    aznee...memang besh dear..:-)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah ada gak dapat makan berteman.

    Selamat Cuti Nuzul Quran. Sini ambil cuti Awal Muharram.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  5. Ek silap cuti Awal Ramadan. :)

    ReplyDelete
  6. Wina..2 la..selalu alone jeak..yeke..awl ramadhan ek..wina kat JB ke dear??emmm


    MZ..kak...kunk mskla kan..yum3..hik3

    ReplyDelete

~Doakan Jue capat kaya and banyak duit yea..muahahahaha~

~Tolong Jue click ye all..LOVE u more~